Svin Svin mørbrad

SvinSvin mørbrad

Mørbrad er den bakerste delen av svinekammen og sitter på skinka. Den kan brukes til en liten mørbradstek med eller uten svor, skjæres i skiver til skinkebiff, skjæres biter til grillspyd eller skjæres i strimler til supper, gryter og wok.

Denne kan deles opp i

Svin mørbrad

Tilberedning

Surret svinestek uten svor stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i ca. 2 timer.

Slik lager du svinestek med svor: Ta eventuelt av strømpen på svinesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell kokende vann i formen og damp steken på 230 °C i ca. 45 minutter. Skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre til steketermometeret viser 74 °C. Beregn 1,5 - 2 timers steketid, avhengig av stekens størrelse. Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Ved å koke eller trekke steken får du et fantastisk mørt og saftig resultat. La svinesteken trekke i en god buljong rett under kokepunktet sammen med noen løkringer og en urtekvast på 90 °C i ca. 1 time til steketermometeret viser 75 °C i kjernetemperatur. Steken smaker nydelig til middag, og er supert som pålegg i mange dager etterpå.

Brun skinkebiffer av mørbrad raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstek deretter på lavere temperatur i ca. 2-3 minutter på hver side.

Fres strimlet svinekjøtt raskt i varm panne i ca. 2 minutter eller legg strimlene direkte i kraft eller suppe og la dem trekke i ca. 5 minutter.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn 150-200 g svin mørbrad per person, avhengig av hvilken rett du lager.

Alternative råvarer

I stedet for mørbrad kan du bruke svin flatbiff.


Svin mørbrad kan deles opp i

Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok