Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Svin mørbrad

SvinSvin mørbrad

Mørbrad er den bakerste delen av svinekammen og sitter på skinka. Den kan brukes til en liten mørbradstek med eller uten svor, skjæres i skiver til skinkebiff, skjæres biter til grillspyd eller skjæres i strimler til supper, gryter og wok.

Denne kan deles opp i

Svin mørbrad

Tilberedning

Surret svinestek uten svor stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i ca. 2 timer.

Slik lager du svinestek med svor: Ta eventuelt av strømpen på svinesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell kokende vann i formen og damp steken på 230 °C i ca. 45 minutter. Skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre til steketermometeret viser 74 °C. Beregn 1,5 - 2 timers steketid, avhengig av stekens størrelse. Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Ved å koke eller trekke steken får du et fantastisk mørt og saftig resultat. La svinesteken trekke i en god buljong rett under kokepunktet sammen med noen løkringer og en urtekvast på 90 °C i ca. 1 time til steketermometeret viser 75 °C i kjernetemperatur. Steken smaker nydelig til middag, og er supert som pålegg i mange dager etterpå.

Brun skinkebiffer av mørbrad raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstek deretter på lavere temperatur i ca. 2-3 minutter på hver side.

Fres strimlet svinekjøtt raskt i varm panne i ca. 2 minutter eller legg strimlene direkte i kraft eller suppe og la dem trekke i ca. 5 minutter.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C

Beregning per person

Beregn 150-200 g svin mørbrad per person, avhengig av hvilken rett du lager.

Alternative råvarer

I stedet for mørbrad kan du bruke svin flatbiff.


Svin mørbrad kan deles opp i

Aktuelle oppskrifter


Aktuelle filmer


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB14 25.05.2024 03:31:32