Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Bryst/bibringe

StorfeBryst/bibringe

Oksebryst/bibringe er kjøtt med mye ben, noe sener og isprengt fett, og regnes som kokekjøtt fordi det trenger lang tilberedningstid for å bli mørt. 

Oksebryst

Oksebryst/bibringe kan brukes til supper og gryteretter som trenger lang koketid, som for eksempel lapskaus og kjøttsuppe. Oksebryst selges også lettsaltet (saltkjøtt) og kan serveres som sprengt oksebryst, salt lapskaus og erter kjøtt og flesk. Kjøttet blir også brukt til produksjonskjøtt.

Tilberedning

Oksebryst/bibringe må trekke i vann/kraft på 85-90 °C i 2-2,5 timer for å bli godt og mørt.

Beregning per person

Beregn 250-300 g oksebryst/bibringe med ben eller 200 g oksebryst/bibringe uten ben.

Alternative råvarer

Alternativt koke- og grytekjøtt er høyrygg og oksebog. 


version:11.21.1.14902, server:MP-PRD-WEB12 12.07.2025 21:17:22