Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Mørbrad

ReinsdyrMørbrad

Reinsdyr mørbrad sitter helt fremst på låret utenpå hoftebeinet (isbeinet). Mørbrad er mørt, magert og finfibret biffkjøtt som er godt egnet til helsteking eller i sauteer, finere gryteretter og fondue.

Reinsdyr mørbrad med lokk

Reinsdyr mørbrad

Tilberedning

Brun først reinsdyr mørbrad i en stekepanne, og stek den deretter i ovn på 125 °C til den har ønsket kjernetemperatur.

Skjær mørbrad i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner i en varm stekepanne med smør. La gjerne kjøttet være rosa i midten. Tilsett til slutt ferdig stekte biffstrimler i gryteretten.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 53 °C
Medium stekt: 55 - 60 °C
Gjennomstekt: 75 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g reinsdyr mørbrad per person.

Alternative råvarer

Ytrefilet, entrecôte og flatbiff av reinsdyr.


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Vin til vilt og lam

  • Valg av reinsdyrkjøtt

  • Rein på menyen


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 27.04.2024 11:45:25