Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Ytrefilet

ReinsdyrYtrefilet

Ytrefilet sitter som navnet sier på yttersiden av ryggraden. Fileten er jevnt tykk hele veien, og er godt egnet både til helsteking i ovn eller skåret i biffer. Ytrefileten kan også brukes til forretter som carpaccio eller gravet kjøtt.

Ytrefilet sitter som navnet sier på yttersiden av ryggraden. Fileten er jevnt tykk hele veien, og er godt egnet både til helsteking i ovn eller skåret i biffer. Ytrefileten kan også brukes til forretter som carpaccio eller gravet kjøtt.

Reinsdyr ytrefilet

Tilberedning

Hel ytrefilet brunes raskt i panne, og stekes i ovnen på 125 °C til ønsket kjernetemperatur.

Stek biffer av ytrefilet på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. Da er biffene medium stekt.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Lite stekt: 53-55 °C

Medium: 60 °C

Medium pluss: 65-70 °C

Gjennomstekt: 75 °C

 

Beregning per person

Beregn ca. 200 g ytrefilet per person.

Alternative råvarer

Reinsdyr indrefilet, eventuelt ytrefilet av elg eller hjort.


Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Valg av reinsdyrkjøtt

  • Rein på menyen

  • Slik steker du filet og hele stykker

  • Vin til vilt og lam


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2024 08:47:33