Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyrside

ReinsdyrReinsdyrside

Kjøtt fra reinsdyrside brukes stort sett til kjøttdeig (reinsdyrhakk) og spekepølseproduksjon, men også som kokekjøtt.

Kjøtt fra reinsdyrside brukes stort sett til kjøttdeig (reinsdyrhakk) og spekepølseproduksjon, men også som koke- og grytekjøtt.

Reinsdyr side

Reinsdyr side

Tilberedning

Kokekjøtt av reinsdyrside må trekke i ca. 2 timer, eller til kjøttet er så mørt at det slipper bena. Kokekjøtt fra voksne reinsdyr trenger lengre koketid enn fra unge dyr. Beregn opptil 3 timers koketid for kokekjøtt fra voksne dyr (f.eks. fra villreinjakt).

Beregning per person

Til kokte retter og gryteretter bør du beregne 250-350 g kjøtt med ben per person. Har du benfritt kjøtt fra reinsdyrside kan du beregne 200 g per person.

Alternative råvarer

Reinsdyr nakke.


Aktuelle filmer


Aktuelle oppskrifter


Aktuelle artikler

  • Alt du kan lage med kokekjøtt

  • Hva er spekemat og spekepølser?

  • Hvordan steke kjøttdeig?

  • Raske retter med reinsdyr


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 01.02.2023 20:12:17