Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyr Reinsdyrskank

ReinsdyrReinsdyrskank

Reinsdyrskank er den nederste delen av reinsdyrlåret. Den kan enten kjøpes ferdig stykket i butikk eller man kan skjære den ut fra et reinsdyrlår selv. Skjær i så fall over i leddet mellom lår og leggbeinet, og kapp leggbeinet ca. 3 cm over hasen.

Reinsdyrskank er den nederste delen av reinsdyrlåret. Den kan enten kjøpes ferdig stykket i butikk eller man kan skjære den ut fra et reinsdyrlår selv. Skjær i så fall over i leddet mellom lår og leggbeinet, og kapp leggbeinet ca. 3 cm over hasen.

Reinsdyr skank

Reinsdyr skank trimmet

I butikk kan reinsdyrskank også være ferdig marinert og krydert.

Tilberedning

Krydre reinsdyrskanker med salt og pepper. Legg skankene over i en ildfast form. Sett den i ovn på 175 °C i ca. 2,5 - 3 timer, eller til kjøttet løsner fra bena. 

Beregning per person

1 skank per person.

Alternative råvarer

Lammeskank


Aktuelle oppskrifter


Bruk gjerne reinsdyrskank i disse lammeoppskriftene


Aktuelle artikler

  • Braisering

  • Koking av kjøtt

  • Øl til kjøtt

  • Imponerende forretter


Nyttige artikler

  • Tilbehør til vilt

  • Oppdeling av vilt

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Samisk ordliste med stykningsdeler for reinsdyr

version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 18.07.2024 13:05:50