Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin Kjøttdeig av svin

SvinKjøttdeig av svin

Kjøttdeig av svin er mild i smaken, og passer i de fleste smaksretninger. Kjøttdeigen er godt egnet til kjøttdeigretter som taco, pasta og pizza.

Kjøttdeig av svin

Den aller magreste svinekjøttdeigen er kvernet kjøtt av svineskinke på 5 prosent fett, men de fleste ligger på 9 eller 10 prosent fett. Det finnes også kjøttdeig av svin med høyere fettprosent. 

Tilberedning

Kjøttdeig av svin stekes på samme måte som vanlig kjøttdeig av storfe. Til kjøttkaker og kjøttboller må de røres ekstra godt med salt, og ikke spes med for mye væske, da de lett kan bli litt løsere i konsistensen. Den aller magreste deigen er mindre egnet til kjøttboller og kjøttkaker.


Aktuelle oppskrifter



Aktuelle artikler

  • Magre kjøttdeiger

  • Velg riktig kjøttdeig

  • Helgefavoritter med kjøttdeig

  • Svinekjøttdeig


Nyttige artikler

  • Skandinavisk kjøttordbok

  • Oppdeling på ulike måter

  • Kniver til oppdeling av kjøtt

  • Norsk - Engelsk - Amerikansk kjøttordbok

version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB12 03.11.2024 07:24:11