Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Storfe Flatbiff

StorfeFlatbiff

Flatbiff er magert storfekjøtt som er godt egnet til oksestek, roastbiff, sauteer og finere gryteretter. Mørnet flatbiff er også godt egnet til ca. 2 cm tykke biffer.

Storfe flatbiff

Tilberedning

Oksestek: Stek oksestek i ovn på 125 °C, 1,5 kg trenger ca. 2,5 times steketid. Mindre steker på under 1,5 kg brunes først.

Roastbiff: Brun roastbiff raskt i varm panne, og stek deretter i ovn på 125 °C. 1,5 kg trenger ca. 1 times steketid.

Biffgryter (ragu): Skjær flatbiff i passe store terninger eller strimler og brun dem raskt i en varm panne. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet i biffgryta og la kjøttet trekke i ca. 30 minutter til det er godt og mørt.

Kjernetemperatur ferdig tilberedt

Oksestek:  65 °C (medium), 70 °C (gjennomstekt)

Roastbiff: 58 °C

Beregning per person

Beregn ca. 200 g flatbiff per person.


version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 05:43:54