Ingredienser

  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 300 g lettsaltet sideflesk i terninger (evt. bacon)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 0,25 ts chilipasta (sambal oelek)
  • 200 g aromasopp eller annen sopp
  • 1 dl tørr sherry
  • 3 dl kremfløte
Del

Ovnsbakte kyllinglår med estragon og sopp

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv en kyllingform med mye smak! Skal du servere til mange kan du enkelt lage stor porsjon av retten i en langpanne.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 300 g lettsaltet sideflesk i terninger (evt. bacon)
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 0,25 ts chilipasta (sambal oelek)
  • 200 g aromasopp eller annen sopp
  • 1 dl tørr sherry
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Del eventuelt kyllinglårene i to ved å skjære over ved kneleddet.
  2. Varm olje i en panne og stek kyllinglårene noen minutter til de er pent brune. Dryss salt og pepper over skinnet på kyllinglårene og legg dem over i en ildfast form. Stek deretter flesketerningene.
  3. Tilsett hvitløk, estragon, chili og oppdelt sopp og la det steke til soppen har fin farge. Hell i sherry og fløte og kok opp. Ha alt over i formen sammen med lårene og dekk med aluminiumsfolie.
  4. Sett formen midt i ovnen ved 180 °C og stek i 20 minutter. Ta av folien og stek videre i 20 minutter eller til kyllinglårene er gjennomstekt.

 

Server kyllingformen for eksempel med stekte persillepoteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant