Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marinert kyllinglår med couscous

Marinert kyllinglår med couscous

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 3 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1 ss honning

COUSCOUS:

  • 250 g couscous
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl vann
  • 5 stk. tørkede fiken i terninger
  • 8 stk. tørket aprikos i terninger

  • 2 stk. vårløk , i skiver
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ss finhakket frisk mynte , eventuelt bladpersille

DRESSING:

  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss honning
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllinglår marinert med sitron, honning og spisskummen blir ordentlig saftig og smakfullt. Server med couscous blandet med tørket frukt, pistasjnøtter og masse av krydder – smaker som tar deg rett til Marokko!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 3 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1 ss honning

COUSCOUS:

  • 250 g couscous
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl vann
  • 5 stk. tørkede fiken i terninger
  • 8 stk. tørket aprikos i terninger

  • 2 stk. vårløk , i skiver
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ss finhakket frisk mynte , eventuelt bladpersille

DRESSING:

  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss honning
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland sitronsaft – og skall, olje, hvitløk, paprikapulver, spisskummen og honning. Mariner kyllinglår i blandingen i minimum 30 minutter.
  2. Legg kyllinglår på et bakepapirkledd stekebrett. Sett lårene i stekeovn på 180 °C i 25-30 minutter. 
  3. Bland couscous, olje, gurkemeie og salt godt sammen i en bolle. Ha vann, fiken og aprikos i en liten kjele, kok opp. Sil kokevannet over bollen med couscous, sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i 10-15 minutter, eller til væsken er absorbert.
  4. Bland dressing av sitronsaft, appelsinjuice, honning, koriander, kanel og ingefær. Smak til med salt og pepper.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  5. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Ha i fruktbiter, vårløk, pistasjnøtter, mynte og dressing. Bland det hele forsiktig sammen.

 Server deilig krydret couscous med saftig, marinert kyllinglår. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 22.04.2024 02:31:29