Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat

En helt på grillen

En av de viktigste reglene for grilling er at kjøttet må være mørt. Kylling er ikke bare mørt, det er supermørt, og derfor er det ekstra lett å gjøre seg til en grillhelt. 

Kyllinglår, det aller enkleste

Ferdigstekte kyllinglår eller kyllingkubber representerer særlig hverdagsgrilling på en bra måte. Krydre gjerne litt ekstra, eller pensle med en god grillolje. Grill med varmen direkte under kjøttet, og bruk god varme. Snu ofte så det ikke blir svidd, men får den deilige og sprø stekeflaten.

Kyllingfilet, veldig sunt og veldig godt

Grilling er så sunt som du bare gjør det til. Alle liker kyllingfilet, men trakterer du dem elegant på grillen så kan du trygt invitere både matkjennere og kaloritellende sylfider! Den lille grillskorpen og det lettrøkte preget gir kyllingfiletene det lille ekstra pikante preget. Grilles så det er såvidt gjennomstekt, og serveres med en gang. Saftig, sunn nytelse på grillen.

Smørbakt overlår

Her røper vi grillmesterens lille triks. Smøret trekker ikke inn i kyllingen, men etterlater desto mer godsmak. Krydre de rå kyllingstykkene rikelig med en god krydderblanding, legg dem i en ildfast form, ha i rikelig med godt smør, og sett formen i en varm grill med lokk. Bruk god varme, og når lokket er på, tar smakene et ”toveisangep” på kyllingen. Den gode smørsmaken fra undersiden, og god grillskorpe på oversiden. Og i midten, herlig saftig kyllingkjøtt.

Øldampet grillkylling

Dette må det være en gal amerikaner som har funnet på! Praktisk, morsomt, kreativt, og veldig godt. Genialt egentlig!  Her blir det som med smørdampede overlår, grillangrep fra alle sider. Stapp en ølboks (med innholdet) i ”baken” på kyllingen, krydre hele herligheten rikelig med en amereikansk krydderblanding, rub and dub, cajun, creolsk, hot Texas. Ølboksen fungerer som et praktisk stativ, ølet damper kyllingen fra innsiden, og grilling under lokk gjør absolutt hele kyllingen sprø og saftig.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 15.07.2024 06:24:09