Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Krydret kyllinglår med bønnesalat

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 1 ss olje til pensling

Bønnesalat:

  • 4 dl bønner (bløtlagt over natten)
  • 0,5 pk aspargesbønner
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. polkabete
  • 0,5 stk. fennikel
  • 4 stk. reddik i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat
  • 0,5 pk spirer

Basilikumdressing:

  • 1 potte liten frisk basilikum
  • 2 ss olje
  • 1 beger lettrømme
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Krydderblanding:

  • 2 ss pistasjnøtter
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 0,5 ts
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Kyllinglår med bønnesalat

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Krydrede kyllinglår med bønnesalat passer perfekt nå man har lyst på noe ekstra kos til middag.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 1 ss olje til pensling

Bønnesalat:

  • 4 dl bønner (bløtlagt over natten)
  • 0,5 pk aspargesbønner
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. polkabete
  • 0,5 stk. fennikel
  • 4 stk. reddik i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat
  • 0,5 pk spirer

Basilikumdressing:

  • 1 potte liten frisk basilikum
  • 2 ss olje
  • 1 beger lettrømme
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Krydderblanding:

  • 2 ss pistasjnøtter
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • 0,5 ts
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Legg bønner i en bolle med vann natten over. Ha gjerne dobbelt så mye vann som bønner. 
  2. Hell av vann fra de bløtlagte bønnene, skyll godt og kok dem i en kjele med vann til de er møre. Hell av kokevannet og skyll bønnene under rennende kaldt vann.
Du kan selvfølgelig også bruke hermetiske bønner i denne salaten.
  1. Kjør basilikum og olje med en stavmikser til en jevn masse. Tilsett lettrømme og smak til basilikumdressingen med sitronsaft, salt og pepper.
  2. Ha alle ingrediensene til krydderblandingen i en tørr stekepanne og fres dem på middels varme, til de får en lett gyllen farge. Knus deretter alt krydderet i en morter.
  3. Legg kyllinglår på en stekeplate kledd med bakepapir. Pensle med olje, og dryss på krydderblandingen. Stek kyllingen i stekeovn på 180 °C i 25-30 minutter.
  4. Kok aspargesbønner raskt i en kjele med lettsaltet vann, 2-3 minutter. Avkjøl i isvann og kutt dem i grove biter.
  5. Rens gulrot, polkabete og fennikel. Skjær tynne skiver med en ostehøvel eller potetskreller. Anrett bønner og grønnsaker pent på et fat.

Server sprø kyllinglår og basilikumdressing til den fargerike bønnesalaten. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB14 30.11.2022 07:48:25