Ingredienser

  • 1- 1,5 kg lettsaltet oksebryst
  • ca. 1,5 l vann
  • 0,5 ts sukker
  • 2 stk. gulrot , i store biter
Del

Kokt sprengt oksebryst

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sprengt kjøtt høres brutalt ut, men det er rett og slett lettsalting det er snakk om. Legger du kjøttet i en lett saltlake (10 % oppløsning) over natten, tilfører du kjøttet smak og gjør det fastere. Dette er nydelig tradisjonsmat som gjerne serveres med dampet kål og god sennep.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1- 1,5 kg lettsaltet oksebryst
  • ca. 1,5 l vann
  • 0,5 ts sukker
  • 2 stk. gulrot , i store biter

Slik gjør du

  1. Skyll kjøttet godt. Legg kjøttet i en kjele og fyll opp med kaldt vann til det er dekket.
Hvis kjøttet er svært salt, bør det vannes ut over natten.
  1. Kok opp og skum av urenhetene som danner seg på toppen. Tilsett sukker og gulrot. Senk varmen og la kjøttet trekke under lokk til det er mørt, ca. 2-3 timer.
  2. Ta kjøttet ut av kraften og la det hvile noen minutter. Skjær i 1 cm tykke skiver og server.

Hjemmelaget potetmos, dampet kål og god sennep smaker godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant