Kokt sprengt oksebryst

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Sprengt kjøtt høres brutalt ut, men det er rett og slett lettsalting det er snakk om. Legger du kjøttet i en lett saltlake (10 % oppløsning) over natten, tilfører du kjøttet smak og gjør det fastere. Dette er nydelig tradisjonsmat som gjerne serveres med dampet kål og god sennep.

Ingredienser

  • 1- 112 kg lettsaltet oksebryst
  • ca. 112 l vann
  • 12 ts sukker
  • 2 stk gulrot , i store biter

Slik gjør du

1. Skyll kjøttet godt.

Hvis kjøttet er svært salt, bør det vannes ut over natten.

2. Legg kjøttet i en kjele og fyll opp med kaldt vann til det er dekket.

3. Kok opp og skum av urenhetene som danner seg på toppen. Tilsett sukker og gulrot. Senk varmen og la kjøttet trekke under lokk til det er mørt, ca. 2-3 timer.

4. Ta kjøttet ut av kraften og la det hvile noen minutter. Skjær i 1 cm tykke skiver og server.

Hjemmelaget potetmos, dampet kål og god sennep smaker godt til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.