Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lettsaltet oksebryst

Kokt sprengt oksebryst

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lettsaltet oksebryst
  • ca. 1,5 l vann
  • 0,5 ts sukker
  • 2 stk. gulrot , i store biter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sprengt kjøtt høres brutalt ut, men det er rett og slett lettsalting det er snakk om. Legger du kjøttet i en lett saltlake (10 % oppløsning) over natten, tilfører du kjøttet smak og gjør det fastere. Dette er nydelig tradisjonsmat som gjerne serveres med dampet kål og god sennep.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lettsaltet oksebryst
  • ca. 1,5 l vann
  • 0,5 ts sukker
  • 2 stk. gulrot , i store biter

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hvis kjøttet er svært salt, bør det vannes ut over natten.

Hjemmelaget potetmos, dampet kål og god sennep smaker godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB15 30.05.2024 13:03:34