Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling streetfood råvare

Kylling: I butikken

Kylling blir bare mer og mer populært, og i butikken er det mye å velge mellom!

Er norsk kylling dyr mat?

Hvitt kjøtt er sjelden dyrere enn tilsvarende mengde rødt kjøtt.

I forhold til kylling kjøpt i Sverige, for eksempel, er norsk kylling ofte vesentlig dyrere. Men hele prisnivået, og lønnsnivået, er høyere i Norge. I tillegg selges ofte importkylling fra EU-land eller fra Thailand eller Brasil i Sverige. Da er det grunn til å være på vakt mot salmonellafaren.

Trenger jeg å være redd for salmonella?

Vi har aldri hatt tilfeller av salmonellasykdom fra norsk kylling. Så, om vi betaler noen kroner mer for den norske kyllingen, så vet vi i alle fall hva vi får i oss.

Hvor i butikken?

  • I delikatessedisken finner du stadig flere produkter av kylling som inspirerer til matlaging fra bunnen av! Savner du noe av kylling i din butikk? Spør etter det!
  • I ferskvaredisken finner du ferdigpakkede produkter, som kyllingfilet, kalkunfilet i skiver, salatkjøtt og wokkjøtt og mye, mye mer.

Mer og mer å velge i! 

Forbruket av hvitt kjøtt øker hvert eneste år. I 1960 spiste hver nordmann i gjennomsnitt 1 kilo, i 1990 var det 5 kilo, mens det i 2007 var på hele 17 kilo! Dette gjenspeiles i at vi stadig får nye produkter av det sunne, hvite kjøttet.

Finnes det pølser og kjøttdeig av kylling?

Pølser og kjøttdeig av kyllingkjøtt finnes. Som regel finner du disse produktene ved siden av de tilsvarende produktene av rødt kjøtt, eller så er de plassert sammen andre produkter av hvitt kjøtt.

Finnes det pålegg laget av kylling?

Pålegg av kyllingkjøtt finnes! Og det kommer stadig nye varianter! Se etter dem der påleggspakkene henger; prøv en ny variant i dag.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB14 25.06.2024 04:12:24