MemphisKylling - smørbakte overlår

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Norges beste kyllingrett på grillen? Dette er en versjon av den kyllingen som Det Norske Grilllandslaget bruker under VM i Barbecue i Memphis, Tennessee.

Ingredienser

  • 12 stk. kylling overlår
  • 3 ss rub-a-dub (krydderblanding)
  • 250 g usaltet smør
  • 12 ss Teigens bbq-saus

Slik gjør du

  1. Skjær den øverste delen av låret så de er rektangulære og uten overflødig skinn.
  2. Krydre kyllingstykkene med rub-a-dub krydderblanding.
  3. Legg lårene i aluminiumsform eller ildfast form med 1 cm smeltet usaltet smør i bunnen av formen.
  4. Kyllingen grilles på lav varme, under lokk, indirekte/ på den kjølige delen av grillen, i ca. 1 time og 15 minutter.
  5. Pensle kyllingstykkene med BBQ saus 2-3 ganger de siste 15 minuttene av grilltiden, for å få en blank og fin overflate med masse god smak.
  6. Kyllinglårene er ferdige når temperaturen ved beinet er 72 grader.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.