Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørbakte kyllingoverlår

MemphisKylling - smørbakte overlår

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. kylling overlår
  • 3 ss rub-a-dub (krydderblanding)
  • 250 g usaltet smør
  • 12 ss Teigens bbq-saus
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norges beste kyllingrett på grillen? Dette er en versjon av den kyllingen som Det Norske Grilllandslaget bruker under VM i Barbecue i Memphis, Tennessee.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. kylling overlår
  • 3 ss rub-a-dub (krydderblanding)
  • 250 g usaltet smør
  • 12 ss Teigens bbq-saus

Slik gjør du

  1. Skjær den øverste delen av låret så de er rektangulære og uten overflødig skinn.
  2. Krydre kyllingstykkene med rub-a-dub krydderblanding.
  3. Legg lårene i aluminiumsform eller ildfast form med 1 cm smeltet usaltet smør i bunnen av formen.
  4. Kyllingen grilles på lav varme, under lokk, indirekte/ på den kjølige delen av grillen, i ca. 1 time og 15 minutter.
  5. Pensle kyllingstykkene med BBQ saus 2-3 ganger de siste 15 minuttene av grilltiden, for å få en blank og fin overflate med masse god smak.
  6. Kyllinglårene er ferdige når temperaturen ved beinet er 72 grader.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 18.07.2024 12:54:50