Imponerende forretter

Forretten er gjestens første møte med maten, og en perfekt start på et hvert festmåltid. Den skal være lekkert anrettet, ikke for stor, ikke for liten. Den skal også danne smaksmessig kontrast til hovedretten slik at man føler hver del i et måltid som en spesiell og delikat opplevelse.

Forretten er med på å skape stemning og forventning til måltidet. Her har vi satt opp en del forslag til herlige forretter for deg. Finner du en ny favoritt? 

Blinis med fenalår, rogn og reker er den perfekte forretten for deg som vil servere små munnfuller med masse smak! Denne forretten kan lages ferdig en stund i forveien, for å monteres før servering. Blinisene kan du også steke dager i forkant, fryse ned og så lunes i ovn før servering. Blinis skiller seg fra våre norske lapper ved at de tradisjonelt lages med bokkhvetemel og gjær, og de kan serveres både kalde og varme. 

Indrefilet av rein med kålrotpuré er en lekker liten forret med saftig og mørt reinsdyrkjøtt. Kålrotpuréen er smakt til med nøttebrunt smør, - en smaksvinner.

Har du lyst til å servere gjestene dine en rett som får dem til å trygle om mer?  Da er pepperkrabbe forretten for deg. Lag en ekstra stor porsjon og legg fram en haug servietter, for dette er grisete og godt!

Ceviche med råmarinert kveite er veldig godt, spesielt når marinaden er laget av epler, agurk og sitrus. Server som forrett med en sterk habanero-majones og friske urter som koriander og mynte. Dette lir en frisk og lett start på måltidet. 

En forrett skal både være god på smak og lekker å se på. Kalkunruller fylt med eple, svisker, hvitløk, spinat og tyttebær treffer på begge kriteriene. Server med rørte tyttebær.

Gravlaks er en delikatesse i seg selv. Med dillpoteter eller sennepsaus til er dette festmat. I den gastronomiske verden er gravlaks på linje med russisk kaviar og gåselever.

En god spekeskinke pirrer både smaksløkene og hever appetitten. Og serverer du skinken sammen med persilleolje basert på en god olivenolje og bladpersille får du en rett med en urtepreget, frisk og grønn smak man rett og slett blir glad av. Selv om den er enkel passer den både til store lag og enkle vennemiddager.

Med flatbiff av reinsdyr kan du trylle frem en deilig forrett til dine gjester. Server de i løvtynne skiver, reinsdyrcarpaccio, sammen med frisk ruccula, en god olivenolje og nykvernet pepper. Dette en perfekt forrett til kalkunmiddagen.

Det finnes nesten like mange varianter av fiskesuppe, som det finnes nordmenn. Men har du ingen egen variant kan du prøve denne. Fiskesuppe er en nydelig forrett som er enkel å lage. Ønsker du å variere suppen kan du tilsette ferske reker eller blåskjell.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant