Søndagsfavoritter

Søndagsmiddagen lever i beste velgående, og en typisk klassiker er stek med god saus og kokte poteter. På søndagene har vi god tid, og bruker den gjerne til å lage velsmakende mat fra bunnen av.

Når vi ser på de mest populære søndagsoppskriftene i årets første måneder på matprat.no blir det klart at den typiske søndagsmiddagen om vinteren er en eller annen form for stek. Både klassisk skinkestek med surkål, oksestek, reinsdyrstek med viltsaus, elgstek, svinekam og brun saus er populære oppskrifter. Mange ser også på filmen Slik steker du stek i ovn for å få nyttige råd og tips i forbindelse med matlagingen.

Fylt svinekam er mat som smaker på en kald vintersøndag.

 

På søndagene utover i nyåret er det av erfaring mange som fortsatt nyter en god søndagsmiddag med ribbe og pinnekjøtt. Sunne og raske middager i uka kombinert med rause middager i helgene er trolig en del av den norske formen for sunnhetsrealisme.

Kjøttkaker med brun saus, kokte poteter og kålstuing eller ertestuing er en typisk norsk middag, som vi gjerne spiser på søndag. Det samme er ulike middager med koteletter. Vi kan med andre ord si at “sausemiddag” med kokte poteter er typisk norsk søndagsmiddag.

 

Langsomme gryter

Lag en stor porsjon lapskaus eller lys lapskaus, så har du middag for minst et par dager.

 

Det finnes mange velsmakende gryter som krever litt koketid for å gi mørt kjøtt. Samtidig får man særdeles smakfull kraft som kan brukes til suppe eller god saus. Tidligere har oppskrifter på lapskaus, sosekjøtt og ungarsk gulasj vært av de mest populære søndagsmiddagene innen denne kategorien. Nå finner du i tillegg oppskrifter på bankekjøtt og sjømannsbiff som vi har tro på vil bli like populære.

 

Raske gryter og kjøttdeigretter

Thaigryte med strimlet svinekjøtt er en super hverdagsmiddag fordi den er både enkel og rask å lage i tillegg til at den er sunn.

 

Ikke alle gryter tar like lang tid. Vår alltid populære finnbiff laget med reinsdyrskav er serveringsklar på rundt halvtimen. Andre svært populære og raske søndagsgryter er biff stroganoff, chili con carne og pancho villa. Dette er mat som smaker!

Thaigryte med strimlet svinekjøtt er en annen populær oppskriften på matprat.no. Det er en sunn gryte med en forholdsvis enkel oppskrift og informative trinn-for-trinn bilder. Denne bør du absolutt prøve!

Blant de norske søndagsfavorittene finner vi også en italiensk klassiker - lasagne. Du kan lage lasagne med vanlig kjøttdeig eller du kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant