Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klassisk skinkestek med surkål 1.jpg

Søndagsfavoritter

Søndagsmiddagen lever i beste velgående, og en typisk klassiker er stek med god saus og kokte poteter. På søndagene har vi god tid, og bruker den gjerne til å lage velsmakende mat fra bunnen av.

Blant de mest populære søndagsmiddagene, kanskje utenom grillsesongen, er en eller annen form for stek. Både klassisk skinkestek med surkål, oksestek, reinsdyrstek med viltsaus, elgstek, svinekam og brun saus er oppskrifter vi ser er populære.

Røkt svinekam med potetgrateng

I vintermånedene etter jul er det fortsatt mange som nyter en god søndagsmiddag med ribbe eller pinnekjøtt. Sunne og raske middager i uka kombinert med rause middager i helgene er trolig en del av den norske formen for sunnhetsrealisme.

Kjøttkaker med brun saus, kokte poteter og kålstuing eller ertestuing er en typisk norsk middag, som vi gjerne spiser på søndag. Det samme er ulike middager med koteletter. Vi kan med andre ord si at “sausemiddag” med kokte poteter er typisk norsk søndagsmiddag.

Langsomme gryter

Lag en stor porsjon lapskaus eller lys lapskaus, så har du middag for minst et par dager.

Det finnes mange supergode gryteretter som bare krever litt koketid for å gi mørt kjøtt. Samtidig får du en utrolig smakfull kraft som kan brukes til suppe eller god saus. Vi kan for eksempel anbefale lapskaus, sosekjøtt og oksekasserolle eller skogsgryte, som alle er gode høstgryter.  Ungarsk gulasj  bankekjøtt og sjømannsbiff er gode alternativer.

Kylling cacciatore, som kan oversettes til jegerens kyllinggryte, er en deilig alt-i-ett-gryte som nesten gjør seg selv. Server den med deilig ferskt brød for å få med hver dråpe av sausen.

Raske gryter og kjøttdeigretter

Vil du ha en utradisjonell søndagsmiddag, så er thaigryte med strimlet svinekjøtt et godt valg.

Ikke alle gryter tar like lang tid. Vår alltid populære finnbiff laget med reinsdyrskav er serveringsklar på rundt halvtimen. Andre svært populære og raske søndagsgryter er biff stroganoff, chili con carne og kyllinggryte med kokosmelk. Dette er mat som smaker!

Thaigryte med strimlet svinekjøtt er en annen populær oppskrift, og har du barn som liker å lage mat, så finner du samme oppskrift med gode trinn for trinn-beskrivelser på matstart.no.

Blant de norske søndagsfavorittene finner vi også en italiensk klassiker - lasagne. Du kan lage lasagne med vanlig kjøttdeig eller du kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB15 15.06.2024 20:28:28