Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biff med søtpotetchips og squash

Tilbehør til biff

Det finnes mye godt tilbehør som passer til biff. Fra kraftig tilbehør som fløtegratinerte poteter eller béarnaisesaus til lettere tilbehør som en varm eller kald salat.

Biff med løk er en klassiker, og det er ikke helt uten grunn. Løk i ulike former passer nemlig svært godt som tilbehør til biff. Det kan være surret løk med crème fraïche, salt og pepper, bakt løk, glasert sjalottløk eller pebre, som er et hot salsa med hakket løk, hvitløk, chili, oregano og massevis med frisk koriander.

Tilbehør fra ovnen

Ofte kan det være en fordel å tilberede grønnsakstilbehøret i ovnen, særlig hvis biffene skal stekes i pannen. Da blir det enklere for kokken når ikke alt skal stekes i den samme pannen. Grønnsaksform fra Provence, gratinerte rotgrønnsaker, bakt pastinakk med honning og sesamfrø, stekte tomater og varm fennikelsalat med klementiner er alle godt grønnsakstilbehør fra ovnen.

Kokte grønnsaker

Kokte grønnsaker i ulike former smaker godt til biff. Brokkoli med sesam og hvitløk er enkelt og smakfullt. Det samme er St. Anna-bønner eller aspargesbønner som først forvelles, deretter surres med bacon og stekes i panne til slutt.

Grønnsakspureer

Kokte, moste grønnsaker som en puré smaker alltid godt til biff og annet stekt kjøtt. Pastinakkpuré har mye smak og matcher entrecôte godt. Blomkålpuré kan enten være mild og snill, og passe fint til en god ytrefilet av storfe, eller tilsettes karamellisert sukker og bli et godt tilbehør til reinbiff eller annen biff fra vilt. Gulrotkrem er i utgangspunktet supert tilbehør til lam og vilt, men prøv den gjerne som tilbehør til en god entrecôte.

Tilbehør til vilt

Varme og kalde salater

Biff av ytrefilet eller mørbrad er magert kjøtt som gjerne kan serveres med sunt tilbehør som for eksempel en salat. Prøv rødkål- og rødbetesalat, melon- og edamamesalat, squashsalat, thaisalat, varm nudelsalat, tabbouleh eller en grønn bønnesalat. Her er det mange muligheter for variasjon.

Saus til biff

Biff med béarnaisesaus er en annen av våre biffklassikere, og den beste béarnaisesausen lager du naturligvis fra bunnen av selv. Her passer det med pommes frites.

Andre gode sauser til biff er choronsauspeppersaus, soppsaus, rødvinsaus, madeirasaus, paprikasaus og sjysaus.

Poteter i mange variasjoner

Fløtegratinerte poteter er alltid populært, og kan gjerne serveres til biff. Bakt potet er et annet godt alternativ. Annet godt potettilbehør er hasselbackpoteter, duchessepoteter, stekte potetbåter, søtpotet fries, potet- og sellerirösti eller en potet- og løkform.

Sist oppdatert: torsdag 31. mars 2016

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 17.04.2024 04:27:26