Gresk salat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Gresk salat er så enkelt, men allikevel så fantastisk godt på varme sommerdager. Perfekt som en egen rett, servert med tzatziki og godt brød. Eller som tilbehør til grillmaten. 

Ingredienser

  • 3 stk tomat
  • 8 stk cherrytomat (kan sløyfes)
  • ½ stk rødløk
  • 1 stk agurk
  • 1 glass kalamataoliven eller sorte oliven (lite glass)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 stk fetaost (á 150 g)
  • 3 dl tzatziki til servering

Slik gjør du

  1. Skjær tomat i store biter, cherrytomater i to og løk i ringer. Ha det i en bolle.
  2. Skrell agurk, del den i to og skrap ut innmaten med en skje. Skjær den deretter i skiver, og ha skivene i bollen. Ha også oliven i bollen.  
  3. Ha på olje, og oregano. Bland sammen og la stå noen minutter.
  4. Vask og tørk salaten, riv den i grove biter og anrett på et stort fat. 
  5. Legg på grønnsakene i bollen, og smuldre over litt fetaost. Dryss eventuelt litt grovmalt pepper over før servering.

Lag gjerne en tzatziki fra bunnen av og server den sammen med den greske salaten og godt brød til.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.