Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødvinssaus

Rødvinssaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft , eventuelt annen kraft
  • 100 g usaltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 287 kcal
Fett 21 g
Protein 1 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødvinssaus er en klassisk fransk sjysaus du kan lage når du skal unne deg det beste. Sausen er vel verdt ventetiden, og egner seg aller best til storfe- og lammekjøtt. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. sjalottløk
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft , eventuelt annen kraft
  • 100 g usaltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 287 kcal
Fett 21 g
Protein 1 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Varier gjerne kraften etter hvilket kjøttslag du skal servere den til - altså, viltkraft til vilt, lammekraft til lam og så videre.

Dersom du synes sausen er for tynn, jevn den gjerne ut med litt maizenna rørt ut i kaldt vann.

Server rødvinssaus til nyretapp med honningglaserte rotgrønnsaker, Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker eller biff med jordskokkpuré. Smaker også nydelig til and, svin eller reinsdyr, og er nesten obligatorisk til Oksefilet wellington

Rødvinssaus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13598, server:MP-PRD-WEB11 23.03.2025 14:33:18