Ingredienser

  • 0,25 stk. rødkål
  • 2 stk. revet rødbete
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 2 ss kapers
  • 2 ss grovhakket frisk dill

Dressing:

  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

115kcal

Energi

5.9g

Fett

2.1g

Protein

11.8g

Karbohydrater

1.2mg

Jern

Del

Rødkål- og rødbetesalat

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er sannsynligvis den mest fargesterke salaten du får se i vinter. Rødbete og rødkål lyser opp på tallerkenen, og å servere dem rå slik som i denne salaten er et friskt og deilig alternativ til varm rødkål. Ypperlig alene, eller til all slags kjøtt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 0,25 stk. rødkål
  • 2 stk. revet rødbete
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 2 ss kapers
  • 2 ss grovhakket frisk dill

Dressing:

  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

115kcal

Energi

5.9g

Fett

2.1g

Protein

11.8g

Karbohydrater

1.2mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bruk en ostehøvel til å snitte rødkålen, da blir strimlene ekstra tynne og delikate.
  2. Bland sammen ingrediensene til salaten.
For mildere smak: Legg den snittede løken i kaldt vann i noen minutter og hell vekk bløtleggingsvannet før du blander den inn i salaten.
  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Den kan serveres med en gang, men blir bedre om den får stå og trekke smak en stund.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant