Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Choronsaus

Ingredienser

  • 6 stk. hel hvit pepper
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 dl vineddik eller estragoneddik
  • 1 dl vann
  • 6 stk. eggeplomme
  • 500 g smeltet smør
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss hakket frisk kjørvel
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • ca. 2 ss tomatpuré , frest i panne og avkjølt
  • 0,5 ts presset sitron
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Choronsaus

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Choronsaus er en béarnaisesaus som er tilsatt litt tomatpuré. Den smaker nydelig til for eksempel en kalkunfilet i kombinasjon med skalldyr.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 6 stk. hel hvit pepper
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 dl vineddik eller estragoneddik
  • 1 dl vann
  • 6 stk. eggeplomme
  • 500 g smeltet smør
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss hakket frisk kjørvel
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • ca. 2 ss tomatpuré , frest i panne og avkjølt
  • 0,5 ts presset sitron
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Kok inn de fem første ingrediensene til det er igjen ca. 3-4 ss væske. Sil. Dette kalles en reduksjon.

2. Pisk eggeplommer over vannbad, det vil si i en bolle som varmes opp over dampen fra kokende vann, sammen med reduksjonen til ca. 60 °C og spe inn det smeltede smøret i en tynn stråle. Pisk kraftig hele tiden.

3. Tilsett urter og tomatpuré. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og kvernet pepper.

Sausen kan lages før gjestene kommer og holdes varm over vannbad (ca. 60 °C).

Hvis sausen skulle skille seg, kan du begynne på nytt med en eggeplomme i en skål og spe sakte med den skilte sausen mens du pisker kraftig.

 

Hvis du ønsker å forenkle sausen kan du fint bruke bearnaisesaus på pose og røre inn dampet tomatpuré mot slutten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 25.03.2023 09:43:07