Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Varm fennikel- og klementinsalat

Varm fennikel- og klementinsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. fennikel
  • 8 stk. sjalottløk
  • 3 stk. klementin
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sukker eller rørsukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts knuste fennikelfrø
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 162 kcal
Fett 11 g
Protein 2 g
Karbohydrater 12 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fennikel, løk og klementin er tre av vinterens «stayere» i frukt og grøntdisken! Her i skjønn og enkel forening i en lun salat med gode, milde smaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. fennikel
  • 8 stk. sjalottløk
  • 3 stk. klementin
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sukker eller rørsukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts knuste fennikelfrø
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 162 kcal
Fett 11 g
Protein 2 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Skjær fennikel i tynne båter, og rens sjalottløken.
  3. Legg et bakepapir i en langpanne og fordel fennikelbåter og løk utover papiret.
  4. Vask klementinene godt, gjerne med litt oppvaskmiddel. Skyll grundig. Skjær klementinene i fire og legg dem sammen med fennikel og løk i langpannen.
  5. Drypp over olivenolje og krydre med salt, pepper og knuste fennikelfrø. Plasser langpannen midt i ovnen.
  6. Stek i 30-40 minutter, eller til grønnsakene og klementinen har fått fin, gyllen farge.
  7. Flytt alt forsiktig over på et serveringsfat. Press saften av klementinene over salaten. Hvis den smaker litt lite, så smak til med litt ekstra salt og pepper. Dryss over hakket persille og server salaten varm eller lun. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB11 09.10.2024 14:58:39