Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Baconsurret lammefilet med gratinerte rotgrønnsaker

Baconsurret lammefilet med gratinerte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Gratinerte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. søtpotet
  • 2 stk. bakepotet
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 0,5 stk. kålrot
  • 50 g smør i tynne skiver
  • 200 g revet vellagret ost , gjerne Gruyere
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med bacon surret rundt lammefileten kan det neppe gå galt. De fløtegratinerte grønnsakene er supergodt tilbehør til lammet. Dette er lekker selskapsmat som imponerer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gratinerte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. søtpotet
  • 2 stk. bakepotet
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 0,5 stk. kålrot
  • 50 g smør i tynne skiver
  • 200 g revet vellagret ost , gjerne Gruyere
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell rotgrønnsaker og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin.
  2. Smør en ildfast form og legg skivede rotgrønnsaker, revet ost og smør lagvis. Avslutt med et dryss ost, salt og pepper. Hell fløte og melk over grønnsakene. Stek gratengen i ovn på 200 °C i ca. 1 time, eller til rotgrønnsakene er møre. La gratengen stå i 15 minutter før servering slik at den setter seg.
  3. Surr baconskiver rundt hver indrefilet, og knyt en rosmarinstilk til. Brun filetene raskt i en varm panne på alle sider slik at baconet får fin farge. Skru ned varmen og etterstek filetene i pannen i ca. 5 minutter. La kjøttet hvile før servering.
Bruk gjerne ytrefilet istedenfor indrefilet. Brun ytrefileten raskt i pannen, før den etterstekes i ovn ved 125 °C i ca. 20 minutter.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB11 28.09.2023 08:32:58