Ingredienser

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 kvister frisk timian
  • 2 ss olivenolje
Del

Grillet nykål

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Nykål, også kjent som sommerkål, smaker fantastisk på grillen! Den er enkel å tilberede og kan smaksettes sånn som du liker den. Smak gjerne til med smør, salt og pepper.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 1 stk. purre
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 kvister frisk timian
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Fjern de ytterste grove bladene på kålen og skjær den deretter i fire like store båter, slik at de henger sammen i stilkfestet.

Sørg for at du får med litt av kjernen/stilkfestet på hver kålbåt. Slik sikrer du at båtene holder seg fine i formen under grilling.

  1. Kutt den hvite delen av purren i grove biter litt på skrå, og chili i tynne ringer. Legg alt på et ark aluminiumsfolie og drypp over olivenolje. Legg i timiankvistene og krydre med salt og pepper. Brett folien rundt grønnsalene slik at pakken blir helt tett.
  2. Sett pakken over indirekte varme på grillen i ca. 20 minutter. Åpne pakken og sjekk at kålen er ferdig. Den skal være myk, men fortsatt ha litt motstand. Pynt med litt frisk timian.

Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".

Smak til med smør, salt og pepper, og server den gjerne som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. 

Grillet nykål

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant