Lagre

Ingredienser

Dressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk timian

Søtpotetchips:

  • 850 g søtpotet
  • 1 ss olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Squashsalat:

  • 2 stk. grønn squash
  • 1 ss olivenolje
  • skall av 1 stk. sitron
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

502,2kcal

Energi

18,7 g

Fett

38,5g

Protein

39,4 g

Karbohydrater

5mg

Jern

Del

Biff med søtpotetchips og squash

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du unne deg en skikkelig sunn fristelse så er en saftig og mør biff av norsk storfe en riktig så god idè. Sprø chips av søtpotet og tynnstrimlet squash er sunt tilbehør som smaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

Dressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk timian

Søtpotetchips:

  • 850 g søtpotet
  • 1 ss olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Squashsalat:

  • 2 stk. grønn squash
  • 1 ss olivenolje
  • skall av 1 stk. sitron
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

502,2kcal

Energi

18,7 g

Fett

38,5g

Protein

39,4 g

Karbohydrater

5mg

Jern

Slik gjør du

Visste du at: Norsk storfe utnytter lokale ressurser og baserer seg på ca. 90% norskprodusert fôr?

  1. Bland sammen rømme, hvitløk og timian til en dressing. Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i kjøleskapet og trekke smak mens du tilbereder resten.
  2. Skrell søtpoteter og skjær dem i tykke staver. Ha stavene i en kjele med vann, og kok opp. Kok søtpotetstavene til de er så vidt møre, 5-6 minutter. Hell av kokevannet og legg stavene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle stavene med litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett stekebrettet i ovnen på 225 °C, og stek til stavene har fått en fin farge og har blitt litt sprø i kantene, ca. 15 minutter.
  3. Bruk en ostehøvel og skjær strimler av squash på langs, mens du roterer på squashen. Stopp når du kommer til den myke kjernen. Del de lange strimlene i to midt på og kutt fyrstikktynne strimler på langs. Legg strimlene i en serveringsskål eller en bolle.
  1. Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek dem på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.

Server saftig og mør biff med sprø søtpotetchips, frisk squashsalat og rømmedressing. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant