Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biff med rødvinssaus

Biff med rødvinssaus

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Grønnsaker:

  • 5 stk. gulrot i assorterte farger
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 stilker bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 775 kcal
Fett 44 g
Protein 48 g
Karbohydrater 21 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En klassiker - biff med rødvinssaus! Dette er perfekt helgemat når du skal kose deg sammen med noen du er glad i. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Grønnsaker:

  • 5 stk. gulrot i assorterte farger
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 stilker bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 775 kcal
Fett 44 g
Protein 48 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Dersom du synes sausen er for tynn, jevn den gjerne ut med litt maizenna rørt ut i kaldt vann før du pisker inn smøret.
Norsk ytrefilet av storfe
Dersom du synes sausen er for tynn, jevn den gjerne ut med litt maizenna rørt ut i kaldt vann før du pisker inn smøret.

Server biffene med fargerike gulrøtter og rødvinssaus. Små kokte poteter, selleri- og potetmos eller ovnsbakte poteter med sitron og hvitløk smaker også godt til denne biffen.

Biff med rødvinssaus - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hvordan steke den perfekte biffen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB11 07.11.2024 23:19:19