Ingredienser

  • 35 g tørket sopp
  • 2 dl vann
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl reinsdyrkraft , evt. viltkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss sitronsaft
Del

Kremet soppsaus

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Leter du etter en god saus som passer til kalkunfilet, kalkunbiff eller stekte kyllingfileter? Denne nydelige sausen kan lages med både tørket og fersk sopp, og kan trygt serveres når du har gjester.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 35 g tørket sopp
  • 2 dl vann
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl reinsdyrkraft , evt. viltkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

1. Bløtlegg sopp i vann i ca. 30 minutter og ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen.

2. Fres sopp og løk i smør. Tilsett mel og spe med varm kraft, bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.

3. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.

Kremet soppsaus passer utmerket til helstekt kalkunfilet, kalkunbiff eller stekte kyllingfileter. Erstatt i såfall reinsdyrkraft med kylling- eller kalkunkraft.

Bruker du fersk sopp er det en fordel å forvelle/steke den før videre bruk. Bruker du hermetisk sopp kan kraften fra boksen brukes i sausen. 200 g fersk sopp tilsvarer 35 g tørket sopp.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant