Tomat- og granateplesalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Tomater, granateple og rødløk danner basisen i denne friske salaten med spennende touch av allehånde. Nydelig til all slags grillmat, eller som et friskt og fargerikt innslag på buffetbordet.

Ingredienser

  • 400 g gul og rød cherrytomat
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk granateple
  • ½ ts malt allehånde
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • ½ ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 4 stilker frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Del cherrytomater i små biter og finhakk rødløk. Skjær av bunn og topp på granateplet og skjær gjennom skallet rundt hele granateplet og bryt det i to med hendene. Plukk ut kjernene og bland dem med tomat og løk.
  2. Bland malt allehånde, finhakket hvitløk, vineddik og olivenolje og smak til med salt og kvernet pepper. Hell dressingen over salaten og bland godt.
  3. Sett salaten kaldt til den skal serveres. Bland inn grovrevne basilikumblader og dryss over litt kvernet pepper rett før servering.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.