Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potet- og sellerirösti

Potet- og sellerirösti

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g potet
  • 500 g sellerirot
  • 2 stk. egg
  • 4 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rösti av revet potet og selleri har en fyldig og nøtteaktig smak som passer perfekt til saftig biff av norsk storfekjøtt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g potet
  • 500 g sellerirot
  • 2 stk. egg
  • 4 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 200 °C.

2. Riv potet og sellerirot grovt, og bland det sammen med egg, parmesan og bladpersille i en bolle. Krydre med salt og pepper.

3. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, ha i ¼ del av blandingen, og stek en stor rösti. Stek den i ca. 2 minutter på hver side, og legg den over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek resten av röstiene.

4. Sett brettet i stekeovn, og stek i ca. 5 minutter til röstiene har fått en gyllen fin farge.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB13 29.05.2024 20:21:48