Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av reinsdyr , eventuelt indrefilet, mørbrad eller flatbiff
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Pastinakkpuré:

  • 1 kg pastinakk
  • 50 g smør
  • 1 dl fløte

Stekt pastinakk:

  • 250 g pastinakk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts sukker

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter
Del

Reinsdyrfilet med pastinakkpuré og nøttesmør

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når du skal kose deg litt ekstra er en mør reinsdyrfilet med fløyelsmyk pastinakkpuré og nøttesmør midt i blinken! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av reinsdyr , eventuelt indrefilet, mørbrad eller flatbiff
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking

Pastinakkpuré:

  • 1 kg pastinakk
  • 50 g smør
  • 1 dl fløte

Stekt pastinakk:

  • 250 g pastinakk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ts sukker

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Skrell pastinakk og kutt i grove biter. Kok bitene møre i en kjele med vann. 
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper.

  1. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form.

  1. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen litt lenger, ved 75 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile litt før du skjærer i det. Les mer om hvordan steke reinsdyrfilet her.
  2. Hell vannet av pastinakken, la dem dampe seg litt tørre i kjelen og bruk en stavmikser eller hurtigmikser til å kjøre den til en glatt mos. Rør inn smør og melk. Om du vil ha en ekstra jevn og fin puré, klem puréen gjennom en sikt, 1-2 ganger. 
  3. Skrell pastinakk til steking. Del dem i lange, tynne staver. Ha smør i en varm stekepanne, ha i pastinakken og dryss over sukker og salt. Stek dem til de er møre og har fått en fin, gyllenbrun farge.
  4. Lag nøttesmør. Smelt smør i en varm stekepanne, og la det bli nøttebrunt. Ha i grovhakkede hasselnøtter.

Anrett reinsdyrfilet på tallerkener med pastinakkpuré, stekt pastinakk og nøttesmør. Pynt gjerne med litt frisk timian eller andre urter. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant