Ingredienser

  • 100 g aspargesbønner
  • 8 stk. grønn frisk asparges
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 100 g edamamebønner (soyabønner) eller erter
  • 100 g babyspinat
  • 2 stk. hakket vårløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sesamfrø

Dressing:

  • 2 ss tahini
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss rørsukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Grønn bønnesalat

(1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Server bønnesalaten som selvstendig rett sammen med brød, eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt og fisk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 100 g aspargesbønner
  • 8 stk. grønn frisk asparges
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 100 g edamamebønner (soyabønner) eller erter
  • 100 g babyspinat
  • 2 stk. hakket vårløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sesamfrø

Dressing:

  • 2 ss tahini
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss rørsukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Tilsett eventuelt litt vann for å justere konsistensen. Sett dressingen til side.
  2. Del lange aspargesbønner og asparges i to, og brokkoli i små buketter.
  3. Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann og forvell aspargesbønner, asparges og brokkoli i 2 minutter. Hell av kokevannet og skyll dem i iskaldt vann.
  4. Kok opp nytt vann og kok edamamebønnene i 4 minutter. Skyll og avkjøl.
  5. Varm en liten stekepanne og rist sesamfrøene i pannen til de er gyllenbrune. Hell dem over på en tallerken.
  6. Vend alle ingrediensene til salaten forsiktig sammen i en vid bolle. Hell over dressingen. Og dryss over ristede sesamfrø. Server med en gang.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant