Grønnsaksform fra Provence

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

I Provence baker de ofte grønnsakene i en liten ildfast form, gjerne lagt i et fint mønster. Tian er navnet både på formen og på grønnsaksretten, som serveres som tilbehør til alle slags typer stekt kjøtt. 

Ingredienser

  • 1 stk aubergine
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk gul squash
  • 4 stk tomat
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • ½ ts kvernet pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 100 g fersk mozzarella

Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 180 °C.

2. Skjær aubergine og squash i 2 mm tynne skiver på langs. Skjær tomat i skiver. 

 

Velg grønnsaker med omtrent samme diameter.

 

3. Smør en liten (15-20 cm), rund ildfast form med olje. Rull sammen skiver av grønnsaker og legg dem i formen. Fortsett å fylle på med tomatskiver og flere skiver av grønnsaker til formen er helt full. Pensle med olivenolje og krydre med salt, pepper, timian og hvitløk.

4. Stek grønnsakformen midt i ovnen i ca 45 minutter, eller til grønnsakene er helt møre og har fått en fin, gyllen farge.

5. Riv biter av fersk mozzarella og legg på grønnsaksformen ved servering.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.