Ingredienser

2  porsjoner
  • 1 pk halloumiost
  • 1 stor tomat
  • 1 stk. aubergine
  • 3 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts chilipaste
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
Del

Grillede grønnsaker med halloumi

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet halloumi og aurbergine i krydret tomatsaus – en ordentlig smak av Middelhavet! Passer perfekt som et vegetarisk måltid på grillen, eller som en varm og god tapasrett.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

2  porsjoner
  • 1 pk halloumiost
  • 1 stor tomat
  • 1 stk. aubergine
  • 3 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts chilipaste
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander

Slik gjør du

  1. kutt aubergine, tomater og halloumi i 5 mm tykke skiver.
  2. Ha auberginen i en skål, og ha over olje, salt og pepper og bland godt. La dem stå en stund og trekke smak.
  3. Grill eller stek halloumiskiver og aubergine i ca. 2 minutter på hver side, til de har fått gylne striper.
  4. Grill eller stek tomatskivene raskt.
  5. Finhakk løk og hvitløk. varm er dyp stekepanne med olje og fres løk og hvitløl i et minutt, til den er blank og myk. Tilsett chilipaste, hakkede tomater, sukker og krydder og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  6. Senk varmen, og legg skiver av aubergine, tomater og halloumi bortover i stekepannen med tomatsaus. Topp med tørket spisskummin og koriander, og sett hele formen inn i grillen eller i stekeovnen på 200°C i ca. 10 minutter.

Grillede grønnsaker med halloumi

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant