Ingredienser

Tabbouleh

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vann
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 potte frisk mynte
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 stk. tomat
  • 1 stk. sitron
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

466kcal

Energi

17.9g

Fett

42.6g

Protein

30.8g

Karbohydrater

6.1mg

Jern

Del

Biff med tabbouleh

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tabbouleh er en tradisjonell arabisk grønnsaksrett som lages ved å blande blant annet kokt bulgur, tomat, mynte, persille og løk. Her ledsager den biff, gresk yoghurt og avokado. Supergodt og veldig fresht!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Tabbouleh

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vann
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 potte frisk mynte
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 stk. tomat
  • 1 stk. sitron
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

466kcal

Energi

17.9g

Fett

42.6g

Protein

30.8g

Karbohydrater

6.1mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok bulgur i 10 minutter, eller etter anvisningen på pakken. Skyll ferdig kokt bulgur i kaldt vann i en sil. Sørg for å få alt vannet bort, press gjerne med en sleiv eller skje.
  2. Vask persille og mynte og rens dem fri for stilker. Finhakk persille, mynte, løk og chili. Skjær tomat i små terninger og bland alle ingrediensene med sitronsaft og olje. Smak til med salt og pepper.
  3. Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt
  4. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Skjær avokadoen i åtte båter og ta av skallet. Anrett gresk yoghurt i en skål.

Server biffene sammen med tabbouleh, avokado og gresk yoghurt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant