Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Honningglaserte rotgrønnsaker

Ingredienser

  • 8 stk. gulrot , gjerne i ulike farger
  • 8 stk. rød stjerneløk (delikatesseløk)
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ss honning
Del

Honningglaserte rotgrønnsaker

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Honningglaserte rotgrønnsaker er tilbehør som passer til mange type retter med stekt kjøtt, som foreksempel ribbe, svinekam og alle typer stek. Rotgrønnsakene får en herlig sødme når du steker dem med honning.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 8 stk. gulrot , gjerne i ulike farger
  • 8 stk. rød stjerneløk (delikatesseløk)
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ss honning

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøtter. Del dem først i to og så i fire på langs. Skrell løken.
  2. Legg gulrøtter og løk i en ildfast form sammen med frisk rosmarin. Legg på noen klatter smør, og krydre med salt og pepper. 
  3. Sett formen midt i stekeovnen og bak grønnsakene på 200 °C i ca. 15 minutter til de er møre. Ha honning over grønnsakene når det er 2 minutter igjen av steketiden.
I stedet for gulrøtter og løk kan du også bruke en blanding av poteter, gulrot, kålrot og persillerot.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB11 26.11.2022 10:06:46