Ingredienser

  • 1 stk. blomkål , ca 1 kg
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Blomkålpuré

(10)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvem kunne vel trodd at «hverdagsgrønnsaken» blomkål kunne ha det i seg å bli en slik fløyelsmyk, smakfull og uimotståelig rett som dette? Blomkålpuré er enkelt å lage og egner seg som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. blomkål , ca 1 kg
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Fjern bladene på blomkålen og del den i buketter. Bruk rotfestet også.

2. Legg blomkålen i en kjele og hell på vann så det dekker. Kok blomkålen helt mør.

Ha gjerne i litt melk i kokevannet, så får du en hvitere blomkålpuré.

3. Hell av kokevannet og la blomkålen dampe seg tørr et par minutter. Kjør blomkålen med stavmikser eller i hurtigmikser til den er helt glatt.

4. Rør inn smør og fløte til passe konsistens og smak til med sukker, salt og pepper. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant