Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Blomkålpuré

Ingredienser

  • 1 stk. blomkål , ca 1 kg
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Blomkålpuré

(10)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvem kunne vel trodd at «hverdagsgrønnsaken» blomkål kunne ha det i seg å bli en slik fløyelsmyk, smakfull og uimotståelig rett som dette? Blomkålpuré er enkelt å lage og egner seg som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. blomkål , ca 1 kg
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Fjern bladene på blomkålen og del den i buketter. Bruk rotfestet også.

2. Legg blomkålen i en kjele og hell på vann så det dekker. Kok blomkålen helt mør.

Ha gjerne i litt melk i kokevannet, så får du en hvitere blomkålpuré.

3. Hell av kokevannet og la blomkålen dampe seg tørr et par minutter. Kjør blomkålen med stavmikser eller i hurtigmikser til den er helt glatt.

4. Rør inn smør og fløte til passe konsistens og smak til med sukker, salt og pepper. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 27.01.2023 05:01:00