Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blomkålpuré

Blomkålpuré

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. blomkål
  • 2 ss smør
  • 2 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper valgfritt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 83 kcal
Fett 6 g
Protein 2 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvem kunne vel trodd at «hverdagsgrønnsaken» blomkål kunne ha det i seg å bli en slik fløyelsmyk, smakfull og uimotståelig rett som dette? Blomkålpuré er enkelt å lage og egner seg som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. blomkål
  • 2 ss smør
  • 2 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper valgfritt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 83 kcal
Fett 6 g
Protein 2 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

For å få en hvit og fin puré, koker vi blomkålen så kort som mulig. Derfor bruker vi kokende vann, da får vi et mye raskere oppkok. Det er viktig at blomkålen blir helt mør, slik at den blir glatt og silkemyk når du kjører den. 

Du kan gjerne smake til blomkålpureen med pepper, men ønsker du å beholde den helt hvit og fri for prikker, kan du heller tilføre pepper på de andre ingrediensene du serverer ved siden av.

Er du glad i blomkålpuré, prøv oppskriften vår med bakt blomkål og mandler.

Bakt blomkål med blomkålpuré

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12924, server:MP-PRD-WEB11 08.02.2025 00:27:30