Ingredienser

  • 1 kg melne potet
  • 2 stk. løk
  • 1 ss margarin eller smør
  • 2 dl melk eller fløtemelk
  • 1 dl revet cheddar ost eller annen hvit ost
  • 2 kvister frisk timian
Del

Potet- og løkform

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og lettere variant av fløtegratinerte poteter. Løk og potet er alltid gode venner, men du kan også variere med andre grønnsaker som jordskokk, fennikel, pastinakk, paprika eller tomat. Herlig, lett tilbehør til de fleste kjøtt- og fiskeretter. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg melne potet
  • 2 stk. løk
  • 1 ss margarin eller smør
  • 2 dl melk eller fløtemelk
  • 1 dl revet cheddar ost eller annen hvit ost
  • 2 kvister frisk timian

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og løk og skjær dem i tynne skiver.
  2. Smør en ildfast form med litt margarin og legg potet- og løkskiver lagvis i formen. Hell over melk og krydre med salt og pepper. Dryss ost på toppen.
  3. Stek potetformen midt i forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 45 minutter, til osten er gyllen og potetene er helt møre. Server med en gang. Dryss gjerne friske urter, for eksempel timian, over potetene ved servering. 

Potet- og løkform

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant