Ingredienser

  • 10 stk. rødløk
  • 3 ss olivenolje , eventuelt smør/kryddersmør
  • 1 ts flaksalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 5 kvister frisk rosmarin
Del

Bakte rødløk

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Når rødløk bakes i ovnen blir den deilig og myk, og får en søt og god smak. Den ovnsbakte løken kan serveres som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt, eller som en egen rett på et tapasbord.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 10 stk. rødløk
  • 3 ss olivenolje , eventuelt smør/kryddersmør
  • 1 ts flaksalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 5 kvister frisk rosmarin

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 200 °C.

2. Rens rødkøk, og skjær av bunnene slik at løkene står støtt. Skjær et lite kryss-snitt på toppen av løkene og sett dem i en ildfast form.

3. Hell over olivenolje (eventuelt smør/kryddersmør), og krydre med salt og pepper. Legg rosmarinkvister i formen.

4. Sett formen på midterste rille i stekeovn, og stek i ca. 40 minutter, eller til løken er mør og har fått en fin farge. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant