Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biff med jordskokkpuré, småpoteter, rødvinssaus og jordskokkchips

Biff med jordskokkpuré

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g av midtstykket på indrefilet av storfe
  • 2 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian
  • 500 g småpoteter
  • 2 dl grovt salt til steking

Jordskokkpuré:

  • 500 g jordskokk
  • 5 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Jordskokkchips:

  • 250 g jordskokk
  • 0,5 l frityrolje

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt indrefilet av storfe er en sikker fremgangsmåte for mørt og saftig kjøtt. Fløyelsmyk jordskokkpuré, saltbakte småpoteter, rødvinssaus og sprø jordskokkchips - vi snakker et skikkelig festmåltid! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g av midtstykket på indrefilet av storfe
  • 2 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk timian
  • 500 g småpoteter
  • 2 dl grovt salt til steking

Jordskokkpuré:

  • 500 g jordskokk
  • 5 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Jordskokkchips:

  • 250 g jordskokk
  • 0,5 l frityrolje

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Fileten er lite stekt når den har en kjernetemperatur på 55 °C, medium stekt på 60 °C og medium pluss på 65 °C.

Skjær kjøttet i jevne biter. Dander med jordskokkpuré og saltbakte småpoteter, drypp over rødvinssaus og topp med jordskokkchips og frisk rosmarin eller timian. Bon appétit!

Biff med jordskokkpuré, småpoteter, rødvinssaus og jordskokkchips

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 28.05.2024 07:00:09