Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt pastinakk med honning

Bakt pastinakk med honning og sesamfrø

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg pastinakk
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss flytende honning , eventuelt lønnesirup
  • 1,5 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss sesamolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 304 kcal
Fett 16 g
Protein 4 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den milde, aromatiske smaken til pastinakken kommer ekstra godt fram sammen med litt honning og sesamfrø. Noen dråper sesamolje tilfører en deilig, nøtteaktig smak som passer godt sammen med de fleste stekte kjøttretter.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg pastinakk
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss flytende honning , eventuelt lønnesirup
  • 1,5 ss ristede sesamfrø
  • 1 ss sesamolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 304 kcal
Fett 16 g
Protein 4 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB14 19.07.2025 04:28:30