Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotkrem

Gulrotkrem

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g gulrot i skiver
  • 25 g smør
  • 0,5 dl matfløte
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Av høstens deilige rotgrønnsaker står gulroten som en av favorittene her i Norge. Koker du dem møre, tilsetter litt fløte og krydderier får du et søtt og smakfullt tilbehør. Passer perfekt til lam og vilt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g gulrot i skiver
  • 25 g smør
  • 0,5 dl matfløte
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 stk. sitron

Slik gjør du

1. Skrell gulrot, og del dem opp i 1 cm tykke skiver. Ha gulrotskivene i en kasserolle og hell på vann slik at det akkurat dekker. Kok under lokk til de er møre.

2. Sil av vannet og kjør dem sammen med smør i en blender eller med en stavmikser. Spe med fløte til du har en jevn og glatt puré. Smak til med kajennepepper, salt og sitronsaft.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 21.05.2024 14:43:16