Gulrotkrem

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Av høstens deilige rotgrønnsaker står gulroten som en av favorittene her i Norge. Koker du dem møre, tilsetter litt fløte og krydderier får du et søtt og smakfullt tilbehør. Passer perfekt til lam og vilt. 

Ingredienser

  • 500 g gulrot i skiver
  • 25 g smør
  • 0,5 dl matfløte
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 stk. sitron

Slik gjør du

1. Skrell gulrot, og del dem opp i 1 cm tykke skiver. Ha gulrotskivene i en kasserolle og hell på vann slik at det akkurat dekker. Kok under lokk til de er møre.

2. Sil av vannet og kjør dem sammen med smør i en blender eller med en stavmikser. Spe med fløte til du har en jevn og glatt puré. Smak til med kajennepepper, salt og sitronsaft.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie