Gulrotkrem

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Av høstens deilige rotgrønnsaker står gulroten som en av favorittene her i Norge. Koker du dem møre, tilsetter litt fløte og krydderier får du et søtt og smakfullt tilbehør. Passer perfekt til lam og vilt. 

Ingredienser

  • 500 g gulrot i skiver
  • 25 g smør
  • 12 dl matfløte
  • 12 ts kajennepepper
  • 12 ts salt
  • 14 stk sitron

Slik gjør du

1. Skrell gulrot, og del dem opp i 1 cm tykke skiver. Ha gulrotskivene i en kasserolle og hell på vann slik at det akkurat dekker. Kok under lokk til de er møre.

2. Sil av vannet og kjør dem sammen med smør i en blender eller med en stavmikser. Spe med fløte til du har en jevn og glatt puré. Smak til med kajennepepper, salt og sitronsaft.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.