Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet hjertesalat med bacon og blåmuggost

Grillet hjertesalat med blåmuggostdressing

Ingredienser

Dressing

  • 100 g blåmuggost
  • 1,5 dl melk eller fløte
  • 1 ss flytende honning

Salat

  • 3 stk. hjertesalat
  • 2 ss nøytral olje

Baconcrumble

  • 100 g bacon
  • 2 skiver brød , gjerne surdeigsbrød
  • 50 g revet parmesan
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet hjertesalat er enkelt og raskt tilbehør  til grillmat, og kan også serveres som forrett, toppet med denne nydelige blåmuggostdressingen, og drysset med deilig crispy baconcrunch. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Dressing

  • 100 g blåmuggost
  • 1,5 dl melk eller fløte
  • 1 ss flytende honning

Salat

  • 3 stk. hjertesalat
  • 2 ss nøytral olje

Baconcrumble

  • 100 g bacon
  • 2 skiver brød , gjerne surdeigsbrød
  • 50 g revet parmesan

Slik gjør du

  1. Mos blåmuggosten godt og bland inn melk eller fløte til en glatt dressing. Smak til med honning, salt og pepper.
  2. Stek baconet til det er helt sprøtt. La det renne av seg på litt tørkepapir og avkjøl helt. Smuldre baconet med fingrene eller finkutt det med en skarp kniv.
  3. Kjør brødskivene til fine smuler i hurtigmikser.
  4. Bland bacon, brødsmuler og revet parmesan i en skål.
  5. Legg bakepapir på et stekebrett og fordel baconblandingen i et jevnt lag på papiret. Sett brettet midt i ovnen på 170 °C i 8-10 minutter, eller til crumbelen er gyllenbrun. Vend på blandingen et par ganger under stekingen.
  6. Del salathodene i to på langs. Pensle med litt olivenolje og grill dem med snittflaten ned på direkte varme i 2 minutter. Snu dem og grill omtrent like lenge på andre siden. Legg dem over tallerkner eller på et fat og hell over dressingen. Dryss baconcrumble på toppen og server med en gang.

Både dressing og baconcrumble kan lages i god tid og oppbevares i tette bokser i kjøleskapet i opptil en uke. 

Grillet hjertesalat med bacon og blåmuggost

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grillmat – litt sunnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2024 18:46:33