Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet hjertesalat med bacon og blåmuggost

Ingredienser

Dressing

  • 100 g blåmuggost
  • 1,5 dl melk eller fløte
  • 1 ss flytende honning

Salat

  • 3 stk. hjertesalat
  • 2 ss olje

Baconcrumble

  • 100 g bacon
  • 2 skiver brød , gjerne surdeigsbrød
  • 100 g revet parmesan
Del

Grillet hjertesalat med blåmuggostdressing

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet hjertesalat er enkelt og raskt tilbehør  til grillmat, og kan også serveres som forrett, toppet med nydelig blåmuggostdressingen og crispy baconcrunch drysset på toppen.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Dressing

  • 100 g blåmuggost
  • 1,5 dl melk eller fløte
  • 1 ss flytende honning

Salat

  • 3 stk. hjertesalat
  • 2 ss olje

Baconcrumble

  • 100 g bacon
  • 2 skiver brød , gjerne surdeigsbrød
  • 100 g revet parmesan

Slik gjør du

  1. Mos blåmuggost og bland med melk til en glatt dressing. Smak til med flytende honning.
  2. Stek bacon til det er helt sprøtt. La det renne av seg på litt tørkepapir og avkjøl helt. Smuldre baconet med fingrene eller finkutt det med en skarp kniv.
  3. Kjør brødskivene til fine smuler i hurtigmikser.
  4. Bland bacon, brødsmuler og revet parmesan i en skål.
  5. Legg bakepapir på et stekebrett og fordel blandingen i et jevnt lag på papiret. Sett brettet midt i ovnen på 170 °C i 8-10 minutter, eller til crumbelen er gyllenbrun. Vend på blandingen et par ganger under stekingen.
  6. Del salathodene i to på langs. Pensle med litt olivenolje og grill dem med snittflaten ned på direkte varme i 2 minutter. Snu dem og grill omtrent like lenge på andre siden. Legg dem over tallerkner eller på et fat og hell over dressingen. Dryss baconcrumble på toppen og server med en gang.

Både dressing og baconcrumble kan lages i god tid og oppbevares i tette bokser i kjøleskapet i opptil en uke. 

Grillet hjertesalat med bacon og blåmuggost

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 24.03.2023 13:13:25