Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tapas og fingermat til MGP-festen

Tapas og fingermat til MGP-festen

Til MGP-festen passer det best å servere tapasretter og fingermat som er enkel å spise og hvor det meste kan forberedes på forhånd.

Melodi Grand Prix, eller Eurovision Song Contest, er en god grunn til å invitere gode venner til en MGP-fest med god mat, litt å drikke og et avstemningsskjema for poenggivning. Dette er dagen hvor mange feststemte personer er samlet hjemme hos hverandre. Det kan derfor bli litt trangt om plassen, og maten bør derfor tilpasses anledningen.

Alltid populært på tapasbordet

Tapaskjøttboller er enkelt å lage og enkelt servere som tapas.

Focaccia er et must når du skal servere tapas. Det saftige, gode brødet passer ypperlig til de fleste andre smårettene som serveres til tapas. En annen tapas-klassiker er kjøttboller, og her er det mye å velge mellom! Prøv for eksempel saftige tapaskjøttboller av svinekjøttdeig eller kjempegode tapasboller med chorizopølse og fetaost. Kjøttboller med koriander er også utrolig digge.

Digg ost med mer

Tapas kan være så enkelt som bakt brie med nøtter og honning.

Bakt brie med nøtter og honning er superdigg. I løpet av bare 10 minutter i ovnen forvandles brien til en varm, smøremyk herlighet du kan servere på tapasbordet. Eplechutney eller aprikoskompott er nydelig tilbehør til osten.

Annet godt tilbehør

Hjemmelaget aïoli er en supergod match til både kjøttboller, kyllingklubber, skinke, spekemat, focacciabrød, bruschetta og ovnsstekte poteter for å nevne noe. Har du først lært å lage aïoli kan du også lage mange andre smaksvarienter, for eksempel aïoli med sennep, aïoli med rosépepper eller aïoli med ramsløk. Ramsløk er en plante som vokser vilt, så den kan du plukke selv om du er så heldig å ha den i nærområdet ditt.

Se hvordan du lager aïoli raskt og enkelt selv:

Marinerte oliven og marinerte sjampinjonger er to små småretter som både lettlaget og deilig snack som passer perfekt til tapas. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB14 30.05.2024 04:45:11