Ingredienser

  • 1 bunt hvit eller grønn frisk asparges
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss revet vellagret ost , f.eks. parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

67kcal

Energi

5.9g

Fett

2g

Protein

0.97g

Karbohydrater

0.9mg

Jern

Del

Asparges i stekeovn

(1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Selv om vi kan få frisk asparges hele året, er det noe helt spesielt med den aspargesen som kommer om våren og på forsommeren. Er du ekstra heldig, får du asparges plukket i Norge. Så god i seg selv at den nesten ikke trenger noe mer enn et dryss salt. Eller litt revet parmesan.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 bunt hvit eller grønn frisk asparges
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss revet vellagret ost , f.eks. parmesan
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

67kcal

Energi

5.9g

Fett

2g

Protein

0.97g

Karbohydrater

0.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Stell asparges ved å brekke av den nederste delen av stilken med hendene (prøv deg fram – stilken vil brekke på det beste stedet). Det er ikke nødvendig å skrelle grønn asparges om den er helt fersk, men noen vil kanskje ønske å fjerne litt av skallet nederst på stilken.
  2. Fordel asparges ut over et bakepapirkledd stekebrettet og drypp over olivenolje. Krydre med salt og pepper og dryss over revet vellagret ost.
  3. Sett brettet midt i stekeovnen på 220 °C og stek aspargesen i 7-8 minutter, eller til den er myk, men fortsatt har spenst, og parmesanen har blitt gyllen.

Server med én gang.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant