Asparges i stekeovn

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Selv om vi kan få frisk asparges hele året, er det noe helt spesielt med den aspargesen som kommer om våren og på forsommeren. Er du ekstra heldig, får du asparges plukket i Norge. Så god i seg selv at den nesten ikke trenger noe mer enn et dryss salt. Eller litt revet parmesan.

Ingredienser

  • 1 bunt hvit eller grønn frisk asparges
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss revet parmesan
Vis næringsinnhold
Energi
67kcal
Fett
5.9g
Protein
2g
Karbohydrater
0.97g
Jern
0.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Legg bakepapir på et stekebrett.
  2. Stell asparges ved å brekke av den nederste delen av stilken med hendene (prøv deg fram – stilken vil brekke på det beste stedet). Det er ikke nødvendig å skrelle grønn asparges om den er helt fersk, men noen vil kanskje ønske å fjerne litt av skallet nederst på stilken.
  3. Fordel asparges ut over stekebrettet og drypp over olivenolje. Krydre med salt og pepper og dryss over revet parmesan.
  4. Sett brettet midt i stekeovnen og stek aspargesen i 7-8 minutter, eller til den er myk, men fortsatt har spenst, og parmesanen har blitt gyllen.
  5. Server med én gang.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.