Ingredienser

  • 2 bokser hermetiske kikerter (eller tilsvarende utvannet og kokt)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter knust hvitløk
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 ts tørket timian
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts malt pepper
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

124kcal

Energi

4.5g

Fett

6.0g

Protein

18.3g

Karbohydrater

4.5mg

Jern

Del

Krydrede stekte kikerter

(11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Stekte eller ristede kikerter er en velkjent snack på gata hele veien fra Europa, gjennom Nord-Afrika og Midtøsten til India. De serveres søte eller salte og hotte, og krydret med all verdens ulike krydder. Her er det fritt fram for å eksperimentere seg fram til sin egen favoritt! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 bokser hermetiske kikerter (eller tilsvarende utvannet og kokt)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter knust hvitløk
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 ts tørket timian
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts malt pepper
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

124kcal

Energi

4.5g

Fett

6.0g

Protein

18.3g

Karbohydrater

4.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Ha kikertene i et dørslag og skyll dem godt. La dem renne godt av seg. Tørk dem med tørkepapir for å få vekk så mye fuktighet som mulig. Ha dem over i en bolle.
  2. Bland inn olivenolje, hvitløk, sitronskall, krydder og salt. Bland godt.
  3. Hell ertene ut på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i ovnen på 175 °C og stek i ca. 45 minutter, eller til kikertene er sprø og gyllenbrune. Bruk en stekespade og snu dem litt innimellom.

Server med en gang.

 

Kikerter er glutenfrie og inneholder både fiber, vitaminer og mineraler. Framgangsmåten er den samme om du lager dem av bløtlagte og kokte kikerter, og smaken er om mulig enda bedre. Krydderet kan varieres i det uendelige med dine favorittsmaker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant