Brownies med glasur

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Liker du sjokolade, kommer du til å elske denne brownieskaken med nutella. En perfekt langpannekake å servere med en kopp kaffe på dugnad, sommeravslutning eller bursdagsfest. 

Ingredienser

  • 240 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 120 g smør
  • 4 stk egg
  • 360 g sukker
  • 60 g hvetemel
  • 20 g kakaopulver
  • 14 ts salt
  • 150 g nutella eller annet lignende sjokoladepålegg

Glasur:

  • 200 g melkesjokolade (40%)
  • 200 g nutella
  • 2 dl kremfløte

Flaksalt til pynt.

Slik gjør du

1. Lag glasur. Brekk sjokolade (40%) i mindre biter og ha det i en bolle sammen med nutella. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad). Når sjokoladen har smeltet tilsett oppvarmet kremfløte og rør sammen glasuren til den blir blank og klumpefri. Sett glasuren i kjøleskap 1-2 timer før bruk.

2. Brekk sjokolade (70%) i mindre biter og ha det i en bolle sammen med smør. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad). Når sjokolade og smør har smeltet, rør blandingen godt sammen.

3. Pisk egg og sukker lett sammen i en bolle og hell i den smeltede sjokoladen.

4. Bland sammen mel, kakaopulver og salt, og rør det inn i blandingen. Hell halvparten av deigen i en liten langpanneform (ca. 25 x 25 cm) med bakepapir i bunnen.

5. Ha litt nutella i en sprøytepose (eventuelt en zip-lock pose), og sprøyt nutella jevnt utover i formen. Hell i resten av røren og sett formen i stekeovn på 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl.

Du kan bruke en tannpirker dersom du ønsker å lage et virvelmønster i sjokoladen.

6. Smør glasur over den avkjølte kaken og dryss over litt flaksalt til pynt. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.