Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Bruschetta

Ingredienser

  • 4 stk. plommetomat
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver brød
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 båter hvitløk
  • 8 blader frisk basilikum til pynt
Del

Tomatbruschetta

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Godt som forrett eller som en av flere småretter. En fin måte å bruke opp gammelt brød på.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 stk. plommetomat
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver brød
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 båter hvitløk
  • 8 blader frisk basilikum til pynt

Slik gjør du

  1. Dypp tomatene i kokende vann i 30 sekunder for at skinnet skal løsne. Ha i iskaldt vann og trekk av skinnet.
  2. Del tomatene i fire og fjern tomatkjernene. Del tomatkjøttet i terninger og bland med olje, finhakket hvitløk og basilikum. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Sil av all ekstra væske for å unngå at bruschettaene blir bløte.
  4. Pensle fire skiver brød med olivenolje og finhakket hvitløk. Ha over på en stekeplate med bakepapir og stek dem svakt brune midt i ovnen på 200 °C.
  5. Fordel tomatfyllet på skivene og pynt med basilikumblader.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3418, server:MP-PRD-WEB14 29.11.2022 11:32:15