Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Popcornmakroner med karamell

Popcornmakroner

Ingredienser

porsjoner
 • 100 g mandler
 • 100 g melis
 • 75 g eggehvite
 • 0,25 ts salt
 • 100 g sukker
 • 4 dråper sukkerkulør eller brun matfarge
 • 1 dl usaltet poppet popcorn

Karamellfyll:

 • 80 g sukker
 • 65 g kremfløte
 • 75 g kaldt smør i terninger
 • 3 g flaksalt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Søt marengs fylt med en seig og deilig salt karamell får tennene i vann hos de fleste. Popcornmakronene kommer til å forsvinne raskere enn du klarer å lage dem!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
 • 100 g mandler
 • 100 g melis
 • 75 g eggehvite
 • 0,25 ts salt
 • 100 g sukker
 • 4 dråper sukkerkulør eller brun matfarge
 • 1 dl usaltet poppet popcorn

Karamellfyll:

 • 80 g sukker
 • 65 g kremfløte
 • 75 g kaldt smør i terninger
 • 3 g flaksalt

Slik gjør du

1. Smelt sukker til karamellfyll i en kjele på middels varme. Rør med en tresleiv innimellom slik at du får en karamell med jevn farge. Pass på at den ikke brenner seg.

2. Varm opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen med karamell av platen og hell den varme fløten forsiktig over karamellen. Rør godt til alt er blandet.

Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.

3. Avkjøl blandingen noe og pisk inn små terninger av kaldt smør. Ha karamellglasuren over i en bolle og avkjøl på kjøkkenbenken i 2-3 timer. Når glasuren er helt kald rør inn salt.

Bruker du ikke opp all karamellglasuren kan den også brukes til kaker som fyll eller topping, eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.

4. Skåld mandler. Kok opp litt vann i en liten kjele. Ha mandler i det kokende vannet og sett kjelen til side. Trekk mandlene til skallet løsner, 3-4 minutter. Ta dem opp av kjelen og legg dem i et kjøkkenhåndkle. Rull håndkledet litt frem og tilbake slik at skallet på mandlene løsner. Tørk de skåldede mandlene i et døgn.

Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 °C med en tresleiv i stekeovnsdøren. Du kan selvsagt bruke mandler med skall også (de slipper du å tørke), overflaten på makronene blir litt spettete i fargen, men smaken blir den samme.

5. Mal skåldede mandler på en mandelkvern, eventuelt kjør dem i en foodprosessor eller blender.

Mandelmel fås også kjøpt i butikken, men ikke kjøp et som er fettredusert. Det gir et dårlig resultat.

6. Kjør mandelmelet sammen med melis i en foodprosessor eller blender, gjør gjerne dette i flere omganger, da blir det enklere å få en finere mandelmelblanding. 

7. Forvarm stekeovnen til 150 °C.

8. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

9. Bland inn farge. Bruk sukkerkulør eller litt brun matfarge. Ha gjerne i mer farge dersom du ønsker en kraftigere farge på makronene. 

10. Vend mandelmelblandingen inn i marengsen med en slikkepott, og rør til alt er godt blandet. Røren skal bli lett flytende. Det viktig å ikke røre hverken for mye eller for lite. Blir røren for tynn vil makronene flyte utover, og blir røren for tykk vil makronene få små topper og ikke en jevn fin overflate.

11. Lag en mal for å sikre at makronene blir like store. Tegn små sirkler ved hjelp av en 5- krone på et ark bakepapir, husk å ha god avstand mellom makronene.

Er du god på øyemål kan selvfølgelig makronene sprøytes ut på frihånd, eller du kan bruke en makronmatte.

12. Legg malen under et ark bakepapir på et stekebrett. Fyll makronsmeten i en sprøytepose med rund tipp (10 mm), og sprøyt ut makronene på bakepapiret. Lirk forsiktig bort malen, og bank stekebrettet et par ganger i benkeplaten slik at eventuelle luftbobler kommer ut. Gjenta med neste brett. 

13. Knus popcorn i litt mindre biter og dryss over makronene.

14. La makronene stå på kjøkkenbenken i 10-20 minutter før du setter dem i stekeovnen. Kjenn forsiktig på makronene med fingertuppen, har de fått en liten hinne på overflaten er de klar til steking.

15. Stek makronene midt i ovnen i ca. 12 minutter. Det kan variere litt fra ovn til ovn, men 11-15 minutter pleier å være passe. Avkjøl makronene før de løsnes fra bakepapiret.  

16. Ha karamellfyllet i en sprøytepose med rund tipp (10 mm). Sprøyt fyll på halvparten av makronbunnene, legg den andre halvparten makronbunner over og klem lett sammen. 

Makronene kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar makronene i en lufttett boks i kjøleskapet. Makronene kan også fryses, men da er det best å fryse dem uten fyll og heller fylle dem en dag før de skal serveres.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

  Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

  Flere yummy ideer til deg!

  Andre ting du kanskje synes er interessant

  version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 15.07.2024 03:54:44