Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Peanøttbrød med fenalår

Peanøttbrød med fenalår

Ingredienser

porsjoner
  • 375 g hvetemel
  • 150 g ekstra finmalt fullkornhvetemel
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 pk gjær
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g peanøtter
  • 0,5 ss smør til smøring av brødformene

Tilbehør

  • 18 skiver fenalår
  • 0,5 boks seterrømme
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Peanøttbrød med noen skiver av godt norsk fenalår og en skål med rømme passer perfekt som en smårett eller tapasrett. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 375 g hvetemel
  • 150 g ekstra finmalt fullkornhvetemel
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 pk gjær
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g peanøtter
  • 0,5 ss smør til smøring av brødformene

Tilbehør

  • 18 skiver fenalår
  • 0,5 boks seterrømme

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, og ha i mel, sukker, salt og vann. 
  2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start med lav fart på maskinen, og øk tempoet etterhvert.
  3. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen (ca 15 minutter).
  4. Grovhakk peanøttene. 
  5. Tilsett romtemperert smør og kjør deigen videre på sakte fart til alt er godt blandet og du har fått en fin, jevn og smidig deig. Elt inn peanøttene.
  6. Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbelt størrelse (ca 1 time).
    Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.
  7. Ha deigen på et melet bakebord og del den i 25 emner. Trill emnene til små ovale brød og legg dem i godt smurte brødformer. Etterhev brødene i ca. 30 minutter før steking.
    Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.
  8. Pensle peanøttbrødene med vann og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
  9. Server fenalårskiver på et lite fat sammen med en skål seterrømme og peanøttbrød.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB12 22.07.2024 06:29:10